دریافت کاتالوگ سه شنبه، 16 اردیبهشت 1404

ماندگاری و نگهداری از محصولات پروتئینی (گوشت و مرغ)

what-we-should-know-about-chicken-and-meat-freezing
مدت زمان خواندن این مقاله 5 دقیقه

ساده ترین و بهترین راه نگهداری از محصولات پروتئینی، فریز کردن آن‌ها است. اما باید بدانیم چه دمایی برای ماندگاری بهتر این محصولات مناسب‌تر است و تا چه زمانی می‌توان این گوشت و مرغ منجمد شده را مصرف کرد.

باید بدانید ماندگاری انواع گوشت متفاوت است و به طور کلی بهتر است گوشت خون‌آبه نداشته باشد و در کیسه نایلونی مناسب یا ظروف پلاستیکی که تماسی با هوا ندارد، نگهداری شود. از نظر فنی اگر هر ماده غذایی را در دمای منفی 17 درجه سانتی‌گراد حفظ کنیم، به‌طور نامحدودی در وضعیت ایمن و بی‌خطر باقی می‌ماند ‌اما نکته مهم این‌جاست که هرچه مدت‌زمان باقی ماندن گوشت‌ها در فریزر بیشتر شود، کیفیت محصول هم پایین‌تر می‌آید.

در جدول زیر مدت زمان ماندگاری هر کدام از محصولات پروتئینی به تفکیک در یخچال و فریز شرح داده شده است:


مدت نگهداری در یخچالمدت نگهداری در فریزرنام مواد غذاییردیف
3 تا 5 روز6  تا 12 ماهگوشت گوساله1
1 تا 2 روز9 تا 12 ماهمرغ یا بوقلمون تکه شده2
1 تا 2 روز 1 هفتهمرغ یا بوقلمون درسته3
1 تا 2 روز 6 ماهگوشت اردک یا غاز4
1 تا 2 روز3 - 4 ماهدل و جگر مرغ5
1 - 2 روز3-4 ماهگوشت پخته شده6
3-5 روز 6 تا 9 ماهگوشت گوسفند کباب شده یا خردشده7
1 تا2 روز3-4 ماهانواع گوشت
 (دل ، جگر، زبان)
8
1 تا2 روز4-6 ماهگوشت ماهی کم چرب9
1 تا2 روز2-3 ماهگوشت پرچرب
(ماهی آزاد)
10
-18 ماهفیله ماهی11
1 تا 2 روز3 تا 4 ماهسوسیس

12]

جدول ماندگاری مواد غذایی در یخچال  و فریزر


چرا بعضی از مواد غذایی ماندگاری کمی دارند؟ 

 

علت اصلی ماندگاری مواد غذایی بستگی به باکتری‌ها دارد. خیلی‌ها همچنان گمان می‌کنند که با قرار دادن مواد غذایی در فریزر از رشد باکتری‌ها جلوگیری می‌کنند اما چنین چیزی واقعیت ندارد، چون فریزرهای خانگی اساسا برای کشتن باکتری‌ها طراحی نشده‌اند. درواقع، فریزر فقط از سرما کمک می‌گیرد تا سرعت رشد باکتری‌ها را کمتر کند. به همین دلیل پس از بیرون آوردن گوشت‌ها از فریزر  نیز باید دقت کنیم. مواد غذایی فاسدشدنی برای نگهداری باید در دمای حدودا 4 درجه سانتی‌گراد و مواد برای سِرو شدن باید به دمای 60 درجه سانتی‌گراد برسند. دمای بینابین این دو درجه اصلی را اصطلاحا «منطقه خطر» می‌نامند، چون باکتری‌ها در این محدوده دمایی می‌توانند خیلی سریع رشد کنند. پس بهتر است ۲۴ ساعت قبل از مصرف، گوشت قرمز فریز شده را از فریزر خارج و در ظرف مخصوص فلزی در یخچال گذاشت تا به آرامی یخ آن آب شود و خون‌آبه گوشت که حاوی مواد مغذی است، از بین نرود. گوشت مرغ نیز بهتر است ۱۲ ساعت و ماهی و میگو ۸ ساعت قبل از مصرف از فریزر خارج شوند.

اگر گوشت از حالت منجمد خارج شود حتما باید بر اساس نوع گوشت هرچه سریع‌تر آن را مصرف و از انجماد دوباره آن خودداری کرد، زیرا آهن و ویتامین‌های گوشت از دست می‌رود و حتی در طولانی مدت فرد را مستعد بیماری‌های گوارشی، اسهال و استفراغ شدید می‌کند. همچنین میبایست این محصولات را حداقل با حرارت 75 درجه سانتی‌گراد بپزید تا خوردن شان مشکل‌ساز نشود. به‌علاوه، بهتر است تاریخ قرار دادن هر کدام از بسته‌های گوشت در فریزر را روی بسته‌بندی‌ها بنویسید تا گوشت‌ها را بیشتر از مدت‌زمان مجاز در فریزر نگهداری نکنید.

منبع: طبنا- salamat.ir- باشگاه خبرنگاران جوان

 

 

دیدگاه‌ها
avatar

رامین رضایی

تست

Captcha
لطفا منتظر بمانید ...